diumenge, 27 d’octubre del 2013

Un poquet de matemàtica amorosa.

Un clixé masculí molt estés del que les dones es queixeu molt sovint és el següent: “els homes sempre esteu pensant en lo mateix!”. A vore, a vore: no és que els homes estigam permanentment en un estat obssessiu; simplement es tracta de que, si es presenta el cas, no diriem que no en la majoria de les ocasions. És part del fet de ser mascle: per supost, estic simplificant molt tot el que envolta les relacions interpersonals. 

En fi, continuem.

Mirem per uns instants si les coses foren diferents, és a dir, que 'el homes no estiguèrem pensant sempre el mateix'. Demanem ajuda a les matemàtiques.

“Pensar sempre el mateix (homes)” podriem equiparar-ho a que pràcticament més de 20 dels 30 dies del mes estem 'pensant el mateix'. És a dir, amb una freqüència fhomes de més del 66% del temps.

“No estar pensant sempre en el mateix (dones)” podria equiparar-se, pel que fins jo arribe, a que pràcticament menys de 4 dels 30 dies del mes esteu “pensant el mateix”. És a dir, amb una freqüència fdones sobre el 12%. Un dia a la setmana, per exemple, va bé?

Si volem saber quan coincidiran els dos "pensant el mateix" caldrà calcular el producte de les dos freqüències: 
 fparella  =  fhomes  ·  fdones  =  66% · 12%   =  8% 

és a dir, hi resulten un poc més de 2 dies al mes on coincidirà que els dos “pensen el mateix”. Per exemple, dissabte sí, dissabte no. Crec que és un resultat que molts homes ja donariem per bo. (A més a més, lamentablement aquest valor va baixant segons passen els anys...)

Ara bé: si l'home “pensara el mateix” amb igual freqüència que la dona, és a dir, 4 dels 30 dies del mes, com que aquest impuls és totalment aleatori, ¿quan coïncidiran els dos “pensant el mateix”? Calculem-ho.

Si  tenim que  
 fhomes   =  fdones  =   4 dies del mes aprox.  =  12%
aleshores
    fparella  =  fhomes  .  fdones  =  12% · 12%   =  1,44% 

és a dir, únicament 5 dies a l’any hi conincidiran home i dona en “pensar el mateix”.  Un dissabte cada dos mesos i mig. Podem constatar que en tal cas el nostre futur com espècie en el planeta irremediablement estaria abocat a l'extinció.  

Afortunadament, i com diu la gent gran, "el Nostre Senyor fa les coses ben fetes..."

2 comentaris:

  1. Oh my got! What a wonderful page! jajajajajaja ets genial Joan!!!!

    ResponElimina
  2. Quantes voltes ens han dit que perdriem el líquid de l'espina dorsal si feem això!
    http://www.elmundo.es/vida-sana/sexo/2017/07/06/595d12a4e2704ead6c8b45fc.html

    ResponElimina